::.Important.::

::.sudi-Sudilah Follow_^).::

Sunday, 12 June 2011

::.Saya Sayang Awak!!.::

Assalamualaikum dan salam sejahtera..petang nie sekadar nak lepak-lepak buat entry yang bajet sadis nie..huhu..firstly credit to MetzBujang bcoz izinkan copy gambar kat blog dia...



Disinilah tempat pertemuan sepasang kekasih @ couple..disinilah mereka bermadu asmara..dan mungkin di sini juga tempat mereka akan berpisah...

menanti si dia dengan penuh bunga di hati tanpa mengendahkan  apa jua halangan mendatang...sabar menanti walaupun di tengah panas...

dan si dia pun datang..disambut mesra olehnya..si dia datang membawa makanan dan bermesra serta menemaninya dengan penuh rasa kasih sayang..


sekali lagi mereka berjumpa..tetapi si dia terkejut melihat kekasihnya yang terbaring di tempat pertemuan mereka itu..si dia hanya menjangka kekasihnya itu sekadar bergurau dan ingin bermesra..si dia pun cuba menggerak-gerakkan kekasihnya itu..tapi malangnya tak ada respon..

setelah menyedari kekasihnya itu seakan telah tiada lagi baginya..dia meraung seakan-akan tak dapat menerima pemergian kekasihnya itu..

"Saya sayang awak!!" teriak kekasihnya itu kerna ingin menyampaikan hasrat dan perasaan hatinya dengan nada yang sangat hiba, tapi malangnya..kekasihnya itu tak akan lagi bangun untuknya..

dan setelah beberapa ketika..si dia cuba menerima hakikat bahawa kekasihnya itu, sudah tak lagi akan berjumpa dengannya, dan mereka tak dapat lagi bermesra seperti dulu..hidupnya kini sepi....



huhu korang..dah berape kotak tisu habis??beginilah kasih sayang yang Allah anugerahkan pada ciptaannya..nie baru burung yang tak di kurniakan akal, bagaimana pulak manusia??sob3x..


pesanan Mr AnO : kasihi dan sayangilah insan tersayang selagi sempat sebelum mereka pergi buat selama-lamanya...(:


credit : metzbujang
pic source : Mr AnO,metzbujang's blog> France photographer

6 comments:

CikYana(",) said...

Nice en3 mr Ano
:)

Mr AnOnymOUs said...

hehe tengs ci Yana..

hi_dayah91@yahoo.com said...

subhanaAllah...Dia pmilik pd smua ksih syg mkhluk2nya,mga ksih syg sesma mnusia hny utk cpai pd redhaNya..ssguhnya hny Diala y memasukkn ksih syg dlm hti2 kita dan dpt mnriknya kmbli....moga kita trmsuk dlm glongn hmba2Nya y bersyukur..aminn

Mr AnOnymOUs said...

insyaAllah..mcm kenal jer:)

tqaroslan said...

gaya burung tu buat mulut die camtu mcm terjerit, mmg sesuai le dengan skripnye.. :)
nk tanye,
sy ade bace dari satu sumber ni, katanye kalau seseorang itu meninggal sebelum smpat melafazkan kata cinta pd org tersyg, dikira mati syahid. ye ke?
mcm musykil je dgn kenyataan itu..

Mr AnOnymOUs said...

>>tqaroslan
tima ksih..and berkenaan sumber 2 sy pun penah terbaca n ada yg katakan dlm hadis. dari sumber yg sy tahu sebelum nie, hadis nie tak sampai thp hadis sahih.. tapi nnt sy kaji dan bgtahu semula yer...