::.Important.::

::.sudi-Sudilah Follow_^).::

Wednesday, 30 November 2011

.::Doddle Muslimah::.

Assalamualaikum..semangat baru untuk update belog nie..._^)

actually tak de pe pun nak share ng korang hari nie, just nak tunjukkan hasil kerja Mr AnO jer.. lagipun Mr AnO memang minat giler r dalam buat2 benda camnie, lagipun..jauh di sudut hati nak jadi animator designer @ paling besar pun ada studio design sendiri @ paling kecik pun kerja dgn les Copaque.. hehe macam jauh je kan...tak pe, usaha2!!!


nie je Mr AnO dapat hasilkan, agak pinky la..so minggu nie desktop memang akan jadi pink_^).

kadang2 ada something yang kita rasa kita tak dapat nak buat tapi sebenarnya kita ada peluang untuk buat benda tue...apa yang penting kita kena usaha, selagi kita mampu dan selagi mana kita tak berputus asa insyaAllah hasil tue akan datang..samada cepat atau lambat. tue je...senang sungguh hukum Alam.. dan kalau kita rujuk dalam surah Al-Rad'u ayat ke 11, Allah takkan ubah nasib kita selagi kita tak berusaha untuk mengubah sendiri..
So, Mr AnO nak ajak korang semua..walau apa pun impian kita, besar mana pun impian kita, Go For IT because we have the chance to grab it and jangan lupa kebergantungan kita pada Allah_^)

Panjang pulak celoteh kan?? back to the picture...ada mesej yang Mr AnO selitkan dalam picture tue especially kepada wanita@muslimah di luar sana..hargailah diri anda, kerna anda ialah perhiasan di dunia ini.. hiasilah diri anda dengan iman dan Taqwa, perisaikanlah diri anda dengan segala macam kebaikkan.. jaga aurat anda dan jaga akhlak anda, insyaAllah...besar ganjaran pahala di sisi Allah SWT. amiin...

setakat nie dulu untuk hari nir, jumpa lagi...insyaAllah...last dari Mr AnO, Nothing Is Possible!! Assalamualaikum...

Tuesday, 29 November 2011

.::Entri selepas 22 hari menyepi::.

Assalamualaikum dan salam sayang semua..pe kabar? hopefully korang semua baik2 je and harapnya hari ni lebih baik dari semalam.. lama sudah tak update & tengok blog usang nie..nak kata busy, makan tido boley jer, nak kata tak da idea, alhamdulillah otak masih segar..cuma malas sikit je.huhu maaf ye semua...

so, untuk kali nie just nak kongsikan 1 benda jer.. korang pun mesti dah sedia maklum kan yang kita dah masuk ke tahun hijrah 2 3 hari lepas..masih awal asanya untuk ucapkan selamat tahun baru hijrah untuk korang semua. sebenarnya, apa erti hijrah buat diri kita?? kadang Mr AnO termenung sorang2 pikir  tentang benda nie.. yer la, kalau dari segi maksud kita semua dah tahu maksud hijrah tapi setakat mana kita memurnikan erti hijrah tu dalam diri...

kadang2, realiti pada hari nie..tiba ja musim awal muharam @ new year, macam2 azam yang kita tanam..dari A sampai Z, but how much our effort to gain azam kita tu.. kita banyak merancang tapi rancangan tu kadang2 tak disusuli dengan tindakan.. [sebenarnya ckp kt diri sendiri nie...hehe]

so, Mr AnO tak nak sembang panjang2...boring pulak nnt baca ceramah kat sini..hehe cumanya, Mr AnO nak ajak kita2 semua yang kat depan laptop @ komputer nie..untuk kita sama2 berusaha untuk capai apa yang kita hajatkan, capai apa yang kita impikan. nothing is imposile if u try to make it possible..^_^

salam maal Hijrah dari Mr AnO...kembali2lah berkunjung ke blog nie yer...hehe

Monday, 7 November 2011

.::Selamat Hari Raya::.

Assalamualaikum...

Selamat hari Raya Aidiladha....dah hari kedua baru nak wish..huhu
semoga raya pada tahun nie memberi seribu erti pengorbanan buat kita semua..

Thursday, 3 November 2011

.::Aku harap dia mengerti::.

Tika terbuka hari
Cahaya yang cerah
Menerangi hatimu
Mulus terbias di wajah

Kau sambut dengan redha
Hadirnya hidayah
Nekad pendirian terungkai kalimah
  
Nur Syahadah menyinar kalbu
Murni seharum namamu
Hadirnya dicelahan
Kekalutan kalbumu itu

Nur Syahadah telah tertulis
Pada waktu dan juga takdir
Di antara seribu engkau yang terpilih

Sejernih embun pagi
Sebersih dirimu
Tanpa dicemari walaupun sebutir debu
Kekallah oh dirimu di dalam rahmat-Nya
Iringan doaku moga kau bahagia

Akan ku bimbingmu
Sekadar yang ku termampu
Menyemai iman dan menuai takwa
Biar tak bertemu di gerbang mahligai cinta
Cukuplah sekadar teman yang biasa

Nur Syahadah menyinar kalbu
Murni seharum namamu
Hadirnya dicelahan
Kekalutan kalbumu itu

Nur Syahadah telah tertulis
Pada waktu dan juga takdir
Di antara seribu engkau yang terpilih

Bersatu Nur Syahadah di dalam syahdu..

fareast - Nur Syahadah