::.Important.::

::.sudi-Sudilah Follow_^).::

Wednesday, 15 June 2011

::.JOM TUTUP AURAT.::

HARAP MAKLUM : stIcky pOst..
scroll down to read new entry_^) terima kasih!

JOM TUTUP AURAT!
"Wahai orang yang beriman, hendaklah hamba-hamba kamu dan orang yang belum baligh dari kalangan kamu, meminta izin kepada kamu (sebelum masuk ke tempat kamu) dalam tiga masa; (iaitu) sebelum sembahyang Subuh, dan ketika kamu membuka pakaian kerana kepanasan tengah hari, dan sesudah salat Isyak; itulah tiga masa bagi kamu (yang biasanya terdedah aurat kamu padanya). Kamu dan mereka tidaklah bersalah kemudian dari tiga masa tersebut, (kerana mereka) orang yang selalu keluar masuk di antara kamu dan mereka, Demikianlah Allah menerangkan kepada kamu ayat-ayat-Nya; dan ingatlah Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Bijaksana.Dan apabila kanak-kanak dari kalangan kamu telah baligh, maka hendaklah mereka meminta izin sama seperti cara minta izin orang yang tersebut dahulu, Demikianlah Allah menerangkan kepada kamu ayat-ayat-Nya; dan (ingatlah) Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Bijaksana.
Dan mana-mana perempuan tua yang telah putus kedatangan haid, yang tidak mempunyai harapan berkahwin lagi maka tidak ada salahnya mereka menanggalkan pakaian luarnya, dengan tidak bertujuan mendedahkan perhiasan mereka; dalam pada itu menjaga kehormatan lebih baik bagi mereka, dan ingatlah Allah Maha Mendengar, lagi Maha Mengetahui"
[AN NUR Ayat : 58-60]

Assalamualaikum..
KEMPEN TUTUP AURAT!! kepada semua yang membaca terima kasih.._^). bace je ke? yuk amalkan jom..Allah bagi kita pinjam jasad kita, jaga baik-baik, tutup baik-baik, takut nanti diambilNYA, tak sempat nak kembali pada jalanNYA. insyaAllah, Allah sayang pada hambanya yang menjaga kehormatan dan kesantunan diri_^)






kepada bloggers yang turut menyokong kempen nie, buatlah entry JOM TUTUP AURAT! dan link kan di blog Mr AnO yer..and jangan lupa untuk TAG 3 orang yang tersayang and pastikan diorang tahu yer:)..[byk songeh pulak:P]..insyaAllah nanti Mr AnO bagi hadiah..hehe tak de lah, hanya Allah dapat balas jasa murni kita untuk menegakkan kebenaran. tol tak?? sama2 kita amalkan Islam, kerna Islam itu tinggi dan tak da yang lebih tinggi darinya_^).
oppps last but not least, sila letakkan Badge kat atas nie dalam entry JOM TUTUP AURAT! @ copy and paste kat blog u all semua yer sebagai tanda sokongan. terima kasih.._^) semoga usaha yang kecil ni, dipandang tinggi oleh NYA..amiin..

p/s: same2 kita menjaga aurat deh..and Mr AnO mintak luaskan kempen nie pada blogger yg lain jugak_^) terimas...
and u all bolehlah copy and pastekan gambar nie kat blog u all sebagai tanda sokongan_^). 
[tak de unsur menyindir sesiapa yer.harap maklum]

tag :
sisIzzati
metzBujang 
ucuKeyna
cik HF


35 comments:

techie87 said...

support kempen ni bro :)

Mr AnOnymOUs said...

>>techie

tengss..spread kt yg lain..:)

tia siwon said...

salam mr.anonymous . Tia dah buat entry ttg kempen ini . tapi, takdelah best sgt pown . tak panjang pown . huhu :))))

url entry : http://cukupindahhidupini.blogspot.com/2011/06/jom-tutup-aurat_07.html

Wan Pai said...

dah support kempen neh.. :)

http://makhluktaksempurna.blogspot.com/2011/06/jom-tutup-aurat.html

ハリス said...

terbaik..!!
teruskan barkarya sahabat

Mr AnOnymOUs said...

>> tia siwon

tengs..nice la entry 2:)

Mr AnOnymOUs said...

>>wan pai

waa..terharunye mendapat sambutan. smoga dimurahkan rezeki:)
nice entry_^)

Mr AnOnymOUs said...

>>cik hf

tq sahabat..tp maafla, badge krg elok..huhu

blogger said...

assalamulaikum terskn the great post..sggh sni..join my blog commt fllow my blog.sma2 perjuangkan agama kita

Mr AnOnymOUs said...

>>blogger

insyaAllah.sme2 kita bina smula kemurniaan islam_^)

Atika Aula said...

Assalamualaikum
Saya join kempen awak :)
http://atikaahmadiah.blogspot.com/2011/06/kempen-jom-tutup-aurat.html

♫♪~ Naurah Nawwarah ~ ♫♪ said...

sokng kempen ni.. tapi, ade poblem la dgan blog naurah.. so, means tak dpat join.. ade pblem picture.. so, nak copypaste takbleh.. harap maklum..

nak sgt join.. kempen best! good luck okeh..!

mira said...

Assalamualaikum..
saya dah join.
>http://mylifemira.blogspot.com/2011/06/jom-tutup-aurat.html

Teruskan buat kempen mcm ney. Saya sokong! (:

fieha said...

salam..sy pon join jugak kempen ni :)

http://fieha88.blogspot.com/2011/06/jom-tutup-aurat.html

Mr AnOnymOUs said...

>>naurah

oo ye k?huhu xpe..at least sokong dr jauh..terima kasih_^)

Mr AnOnymOUs said...

>>fieha

waa menariknye pengolahan ayt..Mr AnO suke bce..syukran! dtg2 lg cnie ek..

Jom jdkn blog medium dakwah!

Mr AnOnymOUs said...

>>mira

insyaAllah lpas nie akan nyusul lg..tengss yerk..
(^_^)

saya KILA said...

YA ! Jom Tutup Aurat wahai para muslimat :)

Mr AnOnymOUs said...

>>saya KILA

^_^) alhamdulillah..smgt2!

Farhanim Radziah said...

assalamualaikum wbt

memandangkan telah di-tag, insyaallah sy turut sambut kempen ini.

Al-Furqan : 73
"Dan orang-orang yang apabila di beri peringatan dengan ayat-ayat Tuhan mereka,mereka tidak bersikap sebagai orang-orang yang tuli dan buta"

senyumSOYA said...

maceh sebab buat kempen ni..jom ramai2 support~

http://otakkosongblog.blogspot.com/2011/06/jom-tutup-aurat.html

amal said...

salam. ana join kempen ni jugak !

http://applehijaulife.blogspot.com/2011/06/jom-tutup-aurat.html

insyaAllah , semoga bermanfaat untuk semua :)

Mr AnOnymOUs said...

>>Farhanim

syukran...kempen kerna Islam Dan Allah:)

Mr AnOnymOUs said...

>>senyum SOYA

sme2..yuk kita penuhkan bloggers dgn pkara bermanfaat_^)

Mr AnOnymOUs said...

>>tengss amal..dah bce entry awk:)

dtg2 cnie lg yer:)

Nur_Farah said...

salamun alaik..alhamdullilah..sudah join kempen nie..entry besa2 je..;)

http://nurgadisgenit.blogspot.com/2011/06/jom-tutup-aurat.html

Mr AnOnymOUs said...

>>Nur_Farah

dah bce entry..tengs n smoga sme2 jdkn blog yg berfaedah_^)

tqaroslan said...

Salam.
Terima kasih Nur Farah dan Mr. Anonymous.
Teruskan bertinta.

http://tqaroslan.blogspot.com/2011/06/jom-tutup-aurat.html

Mr AnOnymOUs said...

>>tqaroslan

sme2..smoga sme2 menyokong!_^)

hazirah cw said...

http://tanpenshoosetsu.blogspot.com/2011/06/kempen-jom-tutup-aurat.html

ni tanda sokongan dr saya~ ^^

Mr AnOnymOUs said...

>>hazirah

tengs:) xde gnjrn tp klu nk bgtaw la:p

yunZ said...

http://cheritakhita-yuyunz.blogspot.com/2011/06/kempen-jom-tutup-aurat-mata-adam-hawa.html


jom! tap saya wat versi sy sendiri.xpe kan? asalkan maksud tu sampai kat pembaca

Mr AnOnymOUs said...

>>yunZ

dont mind:) tengss

kunci locker said...

wah..aku dah buat dah..awat la xhabak awal2...hahah...xpe2..t aku wt lg..heheh

"AkuE" said...

salam...bru dpt ni....sy ikut kempen ni.... =)