::.Important.::

::.sudi-Sudilah Follow_^).::

Wednesday, 17 August 2011

::.Segmen: Memori Ramadhan by Sakura.::


Assalamualaikum Dan salam Ramadhan. Alhamdulillah, pejam celik pejam celik dah hari yang k-17 kita puasa..lagi berapa hari je lagi dah nak habis..tapi diri nie masih lagi terkial-kial..dengan ibadatnya, puasanya dan macam-macam lagi lah..semoga amalan kita semua di terima oleh Allah dan diberi ganjaran olehNYA..amiin_^)

Ehem2..setelah seminggu berfikir dan mengenang kisah silam, at last Mr AnO nak join segmen yang kawan lama Mr AnO anjurkan nie...klik sini untuk more info_^)
Selalunya, memory ramadhan kebanyakan orang..bila diorang puasa, mesti parents akan bagi duit o something yang best la tapi Mr AnO tak  dapat merasai semua tue..huhu tapi Mr AnO nie pelik sikit..nak tahu kenape?? Haa jom bace!!



Dulu masa kecik2 dulu, Mr Ano tak ingat lah waktu darjah berape...mak ayah suruh puasa, so Mr AnO pun puasa la..kalau tak puasa pun nak makan apa sebab mak masak lewat..huhu  so oleh kerana terlalu penat berpuasa, Mr AnO akan tunggu di depan TV setiap kali pengumuman waktu berbuka dan imsak. Tak kisah lah, kat TV9 @ TV3.. korang tahu tak, sebab tiap2 hari tengok, sampai boleh hafal nama2 tempat yang tak pernah dengar pun..tambah2 yang kat sabah and sarawak..hehe ok what, tengok rancangan berbuka pun boleh tambah pengetahuan_^)...

Lepas tengok rancangan tue, terus akan pergi tengok jam...alaaa tak masuk lagi, nak makan takut kena marah. So tunggu la lagi sampai orang azan maghrib..huhu
Tapi, sekarang dah besar..tak tengok dah rancangan waktu berbuka and waktu imsak tue..hehe dah ada jam and henset, dah boleh taw pukul brapa masuk_^)...
Tak best pun kan??hehe nie je la memory ramadhan time kecik2 dulu...tak de yang best pun...tapi hairan jugak, kenape lar rancangan waktu berbuka and imsak 2 asyik pasang lagu yang sma jer, dah la sayu2 jer...hehe cuba tukar2, baru best orang nak tengok_^)
Ok lah, jumpa lagi...selamat berpuasa dan beribat semua....

Haa dah masuk asar,jom solat! jap lg pukul 4.55pm ada rancangan berbuka dan imsak, jom tengok!!!!


2 comments:

snOw sakura said...

haha, sma la dgn aku x pnah merasa pn parents janji bg upah duit rya klu posa penuh.. kesian kn.. huhu, thx wey sudi join.. tp klu hg mng pn x yah bg doodle la hg dh dpt dh kn?? :P

Mr AnOnymOUs said...

>>snowsakura

haha weyh, aku try wat doodle tp cam xjd ja..nnt aku post:)

nk wit aya:)