::.Important.::

::.sudi-Sudilah Follow_^).::

Thursday, 18 August 2011

::.Nostalgia lagu Raya dan Anda.::

Assalamualaikum dan salam Ramadhan...hari nie dah hari k-18 puasa..semoga amalan kita diterima..insyaAllah...
hari nie Mr AnO nak join 1 contest yang dijemput oleh abah Khalisha. sila klik sini untuk tahu lebih lanjut_^)


Lagu yang Mr AnO paling suka dan takkan mis setiap tahun, ialah lagu yang didendangkan oleh Ellina & Annuar..tajuknya Suasana Di Hari Raya_^)

why??

firstly sebab lagu nie seriusly dengar boleh buat oleh gembira..betol tak? kita berhari raya sebab nak sambut kegembiraan @ kerayaan selepas kita menjalankan ibadat puasa selama sebulan, kira lagu nie memang kena la...hehe  Lagu nie buatkan Mr AnO hepy dan rasa macam nak menari jer bila dengar lagu nie_^)

And lagu nie syok bila nyanyi ramai2 dapat hadirkan mood syawal..hehe tapi jangan nyanyi sekarang yer, lambat lagi nak raya_^)

ok sekian saje...."abah, nak duit raye!!hehe" jom layan jap...



Anuar:
Berlalulah sudah Ramadhan
Sebulan berpuasa
Tiba Syawal kita rayakan
Dengan rasa gembira
Anak muda di rantauan
Semuanya pulang ke desa
Ibu dan ayah keriangan
Bersyukur tak terkira

Elina:
Bertukar senyuman dan salam
Ziarah-menziarahi
Tutur dan kata yang sopan
Saling memaafi
Suasana Hari Raya
Walau di mana pun jua
Memberikan ketenangan
Dan mententeramkan jiwa 

Anuar:
Kuih dan muih
Beranika macam
Makanlah jangan
Hanya dipandang...
Elina:
Ketupat rendang
Sila nikmati kawan
Penat memasak
Malam ke pagi

Anuar:
Wajik dan dodol
Jangan lupakan
Peninggalan nenek
Zaman berzaman...
Elina:
Asyik bersembang
Pakcik dan makcik
Hai, duit raya
Lupa nak diberi

Anuar & Elina:
Berlalulah sudah Ramadan
Sebulan berpuasa
Tiba Syawal kita rayakan
Dengan rasa gembira
Anak muda di rantauan
Semuanya pulang ke desa
Ibu dan ayah keriangan
Bersyukur tak terkira

Assalamualaikum....

10 comments:

kapten kakak said...

lagu tu best ! teringat kembali ..

Afikah Aziz said...

lagu tu mmg best,ika pun suke lagu tu tp sejak duk jauh ng family lagu blk kg jd lagi best hehe

Mr AnOnymOUs said...

>>Kapten kakak

hehe sora cute2 je kn...:p

Mr AnOnymOUs said...

>>afikah

hehe besa la, org merantau...lagu blik kg..

Wan Pai said...

Haha..Dah terasa aura hari raya kat sini.. :D

Mr AnOnymOUs said...

>>WP

hehe awl lg sbnrnya:) header pn xtkr mood lg..hehe

zaty luvlianncezzz said...

lagu fevret adeq zati kot =)

S a l a m r a m a d h a n~
Jum hayati di sini (^o^)
petua cari jodoh!

nadia fatihah said...

klau denga lagi ni time dok jauh ngan family, konpem air mata meleleh. haha :P

Mr AnOnymOUs said...

>>Zaty

hehe kem slm kt adik:)

Mr AnOnymOUs said...

>>nadia

ye ke? Mr AnO hepy lg ade la...hehe
slmt bpose nadia:)