::.Important.::

::.sudi-Sudilah Follow_^).::

Jom Buat ShoutBox!!

Assalamualaikum...alhamdulillah, petang nie free so Mr AnOnymOUs nak sambung tulis tutorial buat sesiapa yang nak taw_^)
untuk kali nie, nak tunjukkan macam mana nak buat shoutbox...senang jer..ada la dalam 8 - 9 steps jer..before nak ada shoutbox, korang kena la sign up dulu kat shoutmix.com...haa click link nie!!

first page korang akan dapat macamnie...and sila click creat shoutbox>

second, korang akan sampai ke page nie...silalah isi segala keperluan yang diperlukan_^)





step ke3,korang boley adjust sendiri macammana korang punya shoutbox..colours n so on lagi la...

decorate lawa2 taw..hehe
and bila dah semua ciap, korang click get code kat atas 2..nampak x??

dia akan keluarkan code korang and kat bawah kode 2 akan ada option untuk korang ubah size shoutbox..so terpulanglah nak letak berapa pun, ikut kesesuian margin kat blog korang...then copy the code...

lepas 2, buka dashboard blog u all. design>edit html/java..pastue korang paste la kat tempat yang korang nak..and dah siap!!! dah buley mula la chit chat dengan kawan2 u al..hehe
and kalau nak buat yang ciiiiikuuuucak punya shoutbox 2, korang buley ikot tutorial buat shout autohide 2, juz copykan code shoutbox and paste jer....

selamat mencuba_^)